CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Pages


I made this widget at MyFlashFetish.com.

Thursday, December 31, 2009

happy new year!!


aku nk ucapkn..
happy new year buat semua makhluk kat bumi..
semoga this year lg bgus dr past year..
semoga kehidupan lebih bahagia dan sempurna..
dan yg plg penting diberkati dan diredhaiNya..
wish u all happy new year..
selamat tahun baru semua..

Friday, December 11, 2009

“DON’T JUDGE A BOOK BY ITS COVER”


GAMBAR HIASAN



“DON’T JUDGE A BOOK BY ITS COVER”

Post kali ini agak proper la..

Tujuan membuat post ini bukan la untuk menegakkan benang yg basah

Atau mensensasikan cerita.. bukak jugak untuk membela dan menuduh mana-mana pihak..

Tujuan sy hanya 1, untuk memberi pandangan dan pendapat sebagai makhluk Nya yg cukup kerdil dimuka bumi..

Isu kali ini ialah sy mahu semua masyarakat membuka mata dan tidak menunding jari menyalahkan mana2 pihak atau memandang cukup hina kepada sesetengah manusia yang tidak memakai tudung..

“don’t judge a book by its cover”

Mungkin sudah cukup utk anda berfikir..

Jangan memandang seseorang itu melalui luarannya sje..

Anda seharus nya peka dan teliti dalam situasi sebegini supaya tiada pihak yang terguris..

Sy tau tidak memakai tudung itu adalah satu dosa..

Tp tidak kah anda semua terfikir untuk menegur dengan baik dan membimbing dengan baik?

Bukan nya melemparkan kata2 yg agk kasar..

Sy bukan la org yg ckup sempurna dan tiada makluk yg sempurna dimuka bumi ini..

Tp tolong la..tidak salah untuk menegur dan berdakwah utk menarik manusia kejalan yg lurus dengan cara yang cukup lembut dan tidak berkasar..

Kenapa sesetengah masyarakat hr ini tidak boleh memberi peluang dan pendekatan yang telus dan lembut kepada orang2 yg xpkai tudung..

Korg mesti tau dan ingt satu perkara xsemua org yg xpkai tudung xsolat, melakukan maksiat dan sebagainya.. ramai je masyarakat sekarang ni yg pkai tudung tp xsolat, melakukan maksiat, dan sebagainya.. mereka hanya bertopeng kan tudung semata2 utk mengaburi mata sesetengah individu yg cukup cepat menilai org dari luaran sje..

Xsemua yg xpkai tudung jahat dan xsemua yg pkai tudung cukup baik dan sempurna..

Tolong la.. sy mintak masyarakat disana memberi peluang dan ruang kepada golongan seperti ini untuk berubah dengan cara yang baik.. ikhlas dari hati dan bukan nya paksaan.

Bagi sy buat ape mendedahkan kat org satu dunia nk pkai tudung tp xbuat atau buat separuh jalan je atau pn terpaksa.. xde gunanya.. baik la buat senyap2 je.. org tengok dan tau sendiri..

Janji apa yg kita buat itu ikhlas dari hati.. coretan ini adalah sebuah pandangan dan pendapat dari seorang manusia yg cukup kesal dengan pandangan sesetengah masyarakat.. kesimpulannya jgn la memandang sesetengah individu ini dengan penuh rasa yg tak baik.. korg beprasangka buruk pn xbaik jugak kn? Jadi beri la teguran dgn baik dan berbentuk “slow talk” bukan “sound2” je.. org lagi respect dengan kita klu kita berjaya menegur seseorang itu dan membawa mereka kejalan yg betul dengan cara yg cukup “soft”.. Wallahualam..

Sekian dlu,jmpa lg..

renungkan lah..







gambar kat bawah ni hanya la hiasan semata2..nk bg korg berfikir supaya jangan nilai seseorang dari luaran nya.. akibat nya padah menimpa.. xlupa juga nk bg korg semua berfikir bagaimana nk tangani masalah2 seperti dibawah ini.. bukan nye nk meluat kat org yg xpkai tudung je.. org pkai tudung pn klu wat maksiat cm2 sama je..
cari semua solution yg perlu dibuat dengan baik.. klu sy la lg meluat perbuatan kat bawah ini drp pandang org yg xpkai tudung klu pkai tudung pn sebagai topeng atau tiket utk org nilai kita cukup baik.. agak silap begitu bg pandangan sy.. last but not least.. pls la masyarakat kat luar sana pandang semua isu tersebut dengan baik.. xsemua perempuan bertudung baik dan xsemua perempuan yg xbertudung jahat.. bg mereka peluang utk pkai tudung dengan ikhlas dan slow talk to them.. jgn bersikap kasar dan sound suka2 je.. slow talk lebih baik dan berkesan dan buat org respect dan mudah menerima nasihat kita.. sama2 la menjaga hubungan silaturahim dengan semua golongan dengan baik.. xguna sound2 klu xberkesan tp lg berguna klu ckp baik2 and its working to the rigth way.. fikir2 kan lah..





gambar hiasan:


Wednesday, December 2, 2009

"MPG" yg B*#g@#g


post ni mmg PANAS sket..
haha..
ape yg panas?
aku la..aku panas ati dengan MALAM PRA GRADUAN yang ntah ape2..
nk tulis panjang2 pn xde mud sbnrnya..
dipendekkan cerita..
mpg tersebut macam la majlis meraikan kematian kat gerai tepi jalan..
huh!! tepat sekali..
enviroment mmg failed..
da la wat kat dewan poli je..
pas2 enviroment cm kat gerai tepi jalan..
dengan makanan xckup..
byr smpy RM25..
aku xkesa la klu byr mahal2 pn klu servis puas ati..
tp, ape bnda la.. macam B*#g@#g..
aku mmg xpuas ati la sgt..
aku rasa je nk blk time 2 jugak..
nasib baik la syg aku 2 penyabar orgnya..
xjd aku blk..
klu aku g tgk 2012 then makan prosperty kat mcD lg best..
pesanan aku kepada sesiapa yang terbaca artiket aku ni:
- aku nasihat kan klu sesapa nk wat event wat la biar puas ati..
besederhana pn xpe..janji enjoy that party..xde la org mengata dikemudian hari..

Wednesday, November 25, 2009

hari INOVASI JKE..



xnk crite pnjg2..memandangkan laptop aku ngah biol..
hari inovasi ni brlngsng slama 2hr..
ktorg bdk2 JKE, kna pamerkn projek yg ktorg wat..
then lect akn nilai projek kami..
aku wat projek simple je..
"SMART LIGHTING SYSTEM"
dpt 1 vote je..

Friday, September 11, 2009

seminggu lg nk raye!!

raye tggal seminggu je lg..
persiapan raya stakat ni da complete la..
thema tahun ni kuning..
tp xde la kuning pekat..kuning cair je..
baju kuning,kasut kuning..semua la kuning..
tp da besar2 ni xde la rase xcited dan semeriah kecik2 dlu..duit raye pn xla semeriah kecik2..suasana da laen la..
akak aku pn sokong..tp dy ckp,suasana yg meriah akn terasa blk bila da kawin nnt..
btl la,nk ciapkn kueh raya lg, urus kn susun atur umah, suami, ank2..
fuh meriah la,syok je tgk akak aku yg bz 2..hehe..

sebut pasal kueh raya aku cukup suka makan tart gulung..
memang sodap..
aku akan curi la tart gulung kat dapur satu balang..
letak dalam bilik,wat stock..
agak2 yg kat dapur da abis baru aku makan bekalan aku yg satu balang 2..hehe..


pasal baju raya plak..aku ni agar cerewet la jugak..
berminggu2 aku amik masa ulang alik cari kebaya nyonya ngn syg aku..
nk yg paling cantik la katakan..skali mmg dapat yg cantik la..
sayang aku cukup suka baju ni,maklum la dy yg pilih..aku pn suka..
mmg cantik..



da dapat baju raya, pegi cr kasut raya plak(hari yg lain)cr kasut raya jap je..
satu hari aku cr..duk vincci je dr petang smpai malam..
xbeli2 jugak..blk umah dlu..pkay nk beli yg mana,sebab byk yg cantik..
mggu yg lagi satu baru pegi beli..
cerewet x aku?cerewet aku ni,ada yg lg cerewet..
sape lg..syg aku la..smpai hari ni dy xbeli2 pn lg baju raya..
da byk kali da ktorg g town cr..tp xde satu pn dy suka..
ada yg suka pn xde warna yg sesuai ngn thema plak..
bila la syg nk dpt baju raya yg menepati citarasa ye?
raya da dekat ni syg..

Tuesday, September 1, 2009

MUET



org nk amik MUET aku pn sebok nk amik jugak..
almaklum la cita2 nk masuk U..
tp aku ni ada penyakit sket..
penyakit yg xde ubat kat hospital mahupun klinik swasta..
penyakit M.A.L.A.S..
bnda laen rajin je..
tp bila nk g kelas MUET je penyakit 2 akn dtg dgn sdrnye..
rni pn ada bengkel MUET, tp aku xpegi pn..
adeh,ape nk jadi ngn aku nih..
nnt exam MUET nk jwb ape??
huaaaaaaaaaaaa............
bayangkn la kelas MUET aku pegi awl2 ngn hujung2 je..tengah2 xpegi pn..
bengkel pn xpegi..jgn exam pn aku xpegi sudah la..
rtu pn aku da patut exam tp aku xpegi sbb jauh..
aku dftr kat poli lama aku PKKT dan msuk PMM aku pn buat la keputusan amik kat PMM plak..
bersama yg tersayang kn,semangat sket..hehe..
tp kelas malas pegi..cmne nk dpt BAND 5?

Sunday, August 23, 2009

ATTENTION!!


ATTENTION!!

Perhatian!!perhatian!!
kepada semua rakyat Malaysia,klu nk kuar kemana-mana tolong la pkai topeng..
sebagai langkah yg berjaga2..
aku xnk ada lagi korban H1N1 lg lepas ni..
cukup la 68 orang yg telah dicatatkan dlm rekod..
cuba korang pkay,2 yg tercatat dlm rekod..
yg x tercatat? berapa rmai lg?
jd, tolong ye..pkai la mask..
free je,g la amik kat klinik kerajaan..
klu nk beli pn murah je..
50sen pn da leh dpt..
kepada peniaga mask 2 jgn la amik untung lebih pulak..
satu Malaysia,sama2 la kte cegah wabak yg sedang mengganas ini dr merebak dgn lbh parah lg..

Saturday, August 22, 2009

salam ramadhan


aku nk ucapkn selamat menyambut ramadhan yg penuh mulia
semoga korg semua dpt menunai kan ibadah ini dengan sempurna..
pose biar ckup,klu xckup ganti..
tarawih jgn lupa pegi ye..
byk kn amal ibadat dibulan yg penuh keberkatan..

Sunday, July 26, 2009

get well soon


aku arap aku akn sihat dlm masa yg terdekat..
lg pn cuti ada 1 mggu je lg..
klu saket cmne aku nk g study nih..
doakn aku cepat sembuh ye..
thanks..
aku pn xlarat nk taip byk2..
utk syg aku,
syg doakan i cpt sembuh,nnt leh jmpa syg..

Saturday, July 25, 2009

i hate!!


aku benci..
aku xsuka la saket..
tp nk wat cmne,redha je la ujian yg diberikan oleh Allah untuk menguji hambaNya..
bln lepas demam,bln ni pn demam..
tp kali ni bkn demam je..
aku slalu sesak nafas dan saket yg kronik aku alami dlm perut ku ini..
saket kepala??
jgn ckp la..aku ni jenis xleh kna panas,
klu kna panas mula la saket kepala..
aku arap lepas ni xde slalu saket lg..
da muak la nk mkn ubat..

Thursday, July 23, 2009

bantal



Terdapat beberapa ketegori bantal dan perwatakan:



1) Memeluk Bantal
Mereka yang suka memeluk bantal biasanya berjiwa seni. Mereka mempunyai penghargaan yang tinggi terhadap lukisan, muzik dan sastera.Perasaan mereka halus dan jiwa mereka romantik.Kadangkala ada yang boleh membaca peristiwa yang akan berlaku melalui mimpi. Mereka juga sangat prihatin terhadap kesusilaan.

2) Menggunakan Banyak Bantal

Mereka biasanya kurang kenyakinan. Dalam kehidupan seharian mereka memerlukan banyak pendamping. Mereka jarang membuat keputusan sendiri, sebaliknya mendapatkan pandangan orang lain.

3) Tidur Dengan Satu Bantal

Mereka bukan jenis mengada-ngada dan boleh menerima keadaan seadanya. Mereka juga membuat keputusanberdasarkan fikiran dan bukan nafsu semata-mata.

4) Meletakkan Bantal Di Bawah Kaki

Mereka mempunyai sifat kurang baik. Mereka jarangbergaul dgn org ramai, malah kaku dalam pergaulan. Ini menyebabkan mereka cenderung bersifat egois. Mereka juga gemar menempuh jalan pintas untuk mencapai cita2. Mereka tdk suka berusaha.

5) Tidur tanpa Bantal

Mereka memiliki sifat percaya diri yang sangat tinggi.Kadangkala sifat percaya diri ini akhirnya akan membawa kepada sifat ego.

6) Takde bantal

Kasihan betul.. pergi kedai belilah satu!!!

lawaQueen

pada suatu masa dahulu,ada sebuah kampung dimana semua rakyatnya amat rajin belaka..
tidak ada yg malas..
jadi,pada suatu hari ,raja nya membuat pengumuman hendak mencari seorang yg malas..
semasa perhimpunan itu,tampil seorang lelaki lantas mengaku..
"sy la org yg plg malas sekali dlm kmpg ini"
raja pn bertanya,"kalau begitu,sila bgtau beta,apa tahap kemalasan kamu?"
lelaki itu pn menjawab:"kalau sy nk mkn,kna ada org yg tlg suapkn..haaa..begitulah tahap kemalasan patik tuanku.."
tiba2,dtg seorang lelaki lg,lalu berkata: "sy lbh mls lg dr dia tuanku"
raja pn bertanya kpdnya:"smpai mana plak tahap malas kamu 2?"
jwb lelaki itu: "kalau sy mkn pn,kna ada org tlg kunyahkn tuanku:
raja geleng kepala, "isy,isy,isy..teruk btl tahap kemalasan kamu ni ye..ini dah kira tahap maksimum ni..jadi kamu lah org yg pa...."
blm sempat raja menghabiskan kata2nya dan mengumumkan lelaki tersebutlah yg plg malas dlm kmpg tersebut,
tiba2 dtg seorang lelaki kurus sambil berkata dgn suara yg lemah sekali,
"bukan dia tp sayalah yg plg malas sekali tuanku...."
raja pn bertanya: "bgaimn pula thp kemalasan kamu?"
jwb lelaki kurus itu dgn suara lembik: "ish..nk cerita pn malas........."

Friday, July 17, 2009

bz mendownload

sejak 2 menjak ni aku jarang sgt la bukak blog,
ms,tagged,facebook,fs,hi5 dan yg sewaktu dgnnye..
almaklum la..
aku ada keje xbergaji..
keje mendownload movie..
byk la sgt movie aku download..
semua yg best2 aku download..
tp kebanyakan movie yg aku download genre thriller and horror..
aku suke..hehe..
thanks lot 2 syok.org..
dan semua downloader nye..
kuryu,mr kacang dan ramai lg downloader yg laen..
sape2 nk movie leh la ke syok.org..
rajin2 la tegur aku kat sana..
id aku cinta effa..
okeh la..
aku nk sambung mendownload movie lg..
cheow!! tata!!titi!!tutu!!
yeah!!yeah!!



Thursday, July 9, 2009

koleksi upin ku syg

hai kwn2,nama sy adil a.k.a upin..hehe..
umur saya 9bulan..
sy lum ada adik lg..
so ipin lum wujud la dlm family sy..


cantek x fesyen rambut sy?
hehe..
aunty sy yg wat kn..
sy suka ngan fesyen ni..
thanks aunty..
sy nmpk stylo la aunty wat fesyen rambut cmni..

ni plak..
koleksi purple sy..
sy ske pkai bju purple..
aunty ckp tiru uncle..
ske warna purple..hehe..
uncle ske x adil pkai baju purple ni?
mesti la suka kn?



ha..
klu kwn2 nk tau..
hobi sy ialah menghisap jari..
hehe..
sedap,rasa aym goreng..



aku tdo pn ada org nk amik gmbr ke?
hensem sgt ke aku nih?
hehe..
aunty slalu ckp aku hensem,cute..
ye la kot?hehe..



ini adalah koleksi gmbr aku semasa bayi..
nmpk nye ni je la koleksi gmbr aku ye kwn2..
selamat menonton dan semoga terhibur..

Tuesday, July 7, 2009

SUPRISE KE?


1st aku nk wish
'happy birthday 2 my sister'
yg ke?
32..
smlm plan la nk wat suprise party kat dy..
aku pnya plan nk wat suprise 2 like that,
semua org kat umh aku kna tdo awl smlm,
akak aku wajib tdo,
tp ktorg tdo tipu2 je,
sebab kul12 aku akn suh abg ipar aku kejutkn dy,
kononnye black out,
then suh la dy petik suis lampu,
dgn ktorg yg da ready ngn kek untuk suprise kn dy..
tp..
ala,spoil la pulak..
abg aku kuar ikut pintu dapur,
sebab nk g amik kek secret recipe yg dy suh org 2 delived kn..
tp yg xbestnya dy xckp kat aku..
nk djadikn cerita akak aku g dapur time 2..
nk wat air kopi..
hah,kantoi..
dy nmpk la abg aku bwak masuk kek..
aduh,spoil betul..
abg aku ar,g amik kek xckp kat aku..
akak aku da pat tau..
tp xpe,celebrate tetap tggu kul 12..
walau pn suprise xmenjadi..
huaaaaaaaaaaaaaaa..
ape pn xpe..
abg aku tetap wat suasana jd sweet and romantik..
adegan suap2 kek?
tentu la ada, sweet bangat..

Saturday, July 4, 2009

reNungAn bUat teMAn




Demi Allah Yang Maha Esa, Sesungguhnya tidak disediakan jalan yang mudah untuk menuju cinta Mu..menitis air mata tatkala merindu…menitis air mata tatkala merasakan semakin menjauh…tetapi janji Allah tetap segar dan mekar tanpa pengkhianatan..kerana ku tetap yakini..Allah menyatakan “Wajiblah cintaKu kepada orang-orang yang berkasih sayang kepadaKu”
(Asy-Syahid Hassan al-Banna)


Tiada rasa ketuhanan jika tiada ujian…
tiada rasa kehambaan jika tiada kepasrahan..
tiada rasa pergantungan jika tiada kepayahan..
Tunjangkanlah resahmu di dada solat..
himpunkanlah peritmu di genggaman doa..
tutupi kekecewaanmu dengan ketakwaan…
dan nilaikanlah kesucian hatimu dengan keikhlasan hati..


Pandanglah langit dengan binaannya yang kukuh…
bintang dengan kelip-kelipnya..
matahari dengan sinarnya..
tata suria dengan susunannya..
bulan dengan cahayanya..
angkasa dengan pelanginya..
setiap ciptaan Allah mempunyai keindahan tersendiri..
biarlah hari-hari berbuat sesuka hatinya..
terimalah segala ketentuan yang muktamad dengan berlapang dada..
semoga rasa kesyukuran menjadi penghias setiap hamba Nya..


Jika Syurga menjadi idaman, jalannya seluas mata memandang..
jika keampunan yang didamba, gerbangnya setia menanti…
Usah gusar dugaan di hadapan..
andai hati nekad mengejar cinta Ilahi..


wahai teman-teman ku semua,
ingatlah 5 perkara sebelum datang lima perkara..
berpegang teguh la kamu pada rukun ISLAM dan rukun IMAN..
jadikan AL-QURAN dan AS-SUNNAH sebagai panduan hidup..
percayalah pada ALLAH yg satu..
disana Syurga menanti..
InsyaALLAH..
Amin..

Friday, July 3, 2009

kebaya nyonya









kebaya nyonya..
baju yg penuh dgn keunikan..
membuatkan hati aku tertarik untuk menjadikannya sebagai koleksi baju2 ku..
aku jugak berniat nk wat baju kebaya nyonya untuk raya tahun ni..
warna ape?
aku xpkir lg..sbb aku nk same ngn baju raya syg aku..
aku xkesa sgt warna ape pn..
janji cantek..
tp syg aku confem la pilih yg lawa punya..
sebab citarasa kami mmg sama..

Thursday, July 2, 2009

01 JULY




01 july 2004
satu tarikh keramat buat pasangan ini..
satu2 nya akak aku telah disatukan dgn cinta nya..
detik demi detik berlalu dgn pantas..
kini sudah 5tahun usia perkahwinan mereka..
sungguh bahagia..
aku doakan mereka kekal bhgia selamanya..
InsyaALLAH,amin..

kini,31 june 2009..
akak aku tetibe terfikir nk wat suprise kat abg aku pada hari anniversary nya..
maklum la sebelum ni xpenah wat suprise..
sambut cm2 je..
nk wat la kelainan kn..
bru sweet..

akak:dik,jom teman aku g kdai bunga..nk wat suprise la..
aku: jom la,kte beli coklat fererro rochale skali ek..
bru sweet..
akak: jom,beli kad skali ek..
aku: ok..

kami pn pegi la ke sentosa beli bunga..smpai ka sana kdai xbukak lg.. awal sgt pegi, xcited punya pasal..hehe..ktorg pn g la breakfast kat OLD TOWN kopitiam..
pas minum white coffe yg sememang nya sedap 2 ktorg pn pegi la beli kad ngn coklat..
then g kdai bunga..

kat kdai bunga..

akak:dik nk beli brape kuntum ni,10 ok la kn..
aku:ske ati la,ok la 2..da byk la 10 kuntum..
amoi:10,11,12 harga sama je..
aku:owh,klu cm2 amik 12 la..
akak:ok,12 kuntum..nnt u letak bunga pesen ni,coklat plak.....kad plak,
bla..bla..bla..

siap peta lokasi utk penghantaran je kami pn balik..
akak aku byk kali pesan kat amoi 2..hehe..
xsabar plak nk tggu esok..

esok nya..01 july 2009..11pg..

abg aku msg akak aku..
thanks syg..bla..bla..bla..
betapa gembira nya akak aku..
sungguh sweet suasana kat sk tmn pelangi rtu..
berbunga2 hati ustaz itu apabila dibuat kejutan yg sungguh sweet oleh isteri tercinta..blk umah je senyum smpai ketelinga aku tgk dorg..
mlm 2 plak g celebrate berdua je..ank2 semua tinggal kat umah je..sweet bangat..

utk syg aku plak:
syg..nnt kte wat lg sweet taw yg..
InsyaALLAH..
syg syg smpai syurga..
muah,muah..

Wednesday, June 24, 2009

new LOok






fuh..
mmg boring la rni..
syg aku pn keje..
msg ngn dy sket je..
kredit aku pown da koik..
nk g topup mls plak..
lgpn mak aku pnya no leh col free mggu ni..
birthday dy..
aku pn mengedit la blog aku nih..
tukar layout,edit gadget..
dan hasil nya,tarra..........
its look so gorgeous..
i like it,xsia2 aku boring rni..
rajin plak aku mengedit..
klu x,sori la..
aku lg ske maen game,tgk tv,
lyn ym,skype,hi5,ms,tagged,fs,facebook dan yg sewaktu dgnnye..
dan yg plg penting,walau sibuk cmne pn aku akn tetap luangkn masa dgn syg aku..
CINTA KAMU SYG..

adakah?apakah?iyekah?





sape xkenal ngn actress ni kn..
bunga cinta lestari..
isteri ashraf sinclare yg penuh dgn kontroversi,
dalam dunia hiburan..
tp..
cuba korg pkay,
klu aku jd artis..
ley ke dy cr mkn?
hehe..
adakah aku akn lebih glamour dr dy?
adakah aku akn ngetop jgk?
adakah aku akn lg market?
mini market leh la kot..hehe..
eh..sape ckp..hyper market pn leh..
adakah?
apakah?
iyekah?
yg pasti xde kontroversi panas mcm dy la..
yg pasti lebih bagus as a public figure..
nantikan kemunculan,
bunga cinta effa..
dapatkn album dipasaran dan tonton la wayang lakonan BCE..
UPSSSSSSS..
terlebih sudah!!
yeah!!yeah!!

Sunday, June 21, 2009

ThE tHRee StOOgeSs..





the three stoogess..
3 org budak nakal..
sorg ske buli adk dy..
sorg lg lasak cm gorilla..
lg sorg plak,hensem boy yg agk nakal la jugak..



==*==

nama aku najwa ( pkai baju mickey)
umur aku 4taun..
aku ank sulong yg berkuasa mengarah adik2 ku..
hahahahahaha..
aku ske buli aisyah, amoi..
ha?sape?
adik aku leee..
aku xske sgt dy 2, saat aku belum puas bermanjaan ngn mak aku dy da pn hadir merebut semua itu dr aku..
sungguh sadis disaat itu..
aku pn suka la buli dia..
1hr xtgk dy menangis xsah..
hati aku puas bila melihat dy menangis..
perkataan yg aku slalu ckp..
"kakak xsyg aisyah..syg mama saje.."
hehe..klaka gk aku ni..
aku ske pukul dy..
bg dy nangis..
ape yg dy nk itu la yg aku nk..
nakal tol aku nih..
klu ngn adil xmasalah,ok je..
aku ske adik laki, aku nk adik laki lg..
hurm..klu tdo aku lasak tau..



==**==

nama aku aisyah (pkai baju pooh)
aku plak umur 2taun..
aku syg kakak aku,walaupn dy ske buli aku..
tp aku slalu kecik ati ngn dy..
aku pn lepas geram kat org laen..
kdg2 kat aunty aku,nenek aku..
mama aku ngn papa aku pn kna..
kakak aku plak klu aku pukul dy,aku plak yg teruk kna..
baek aku mengganas ngn org laen je utk melepaskn geram aku kat dy..
kdg2 aku geget badan aku sdr,ketuk kepala sdr..
nk tnjuk tanda protes..
aku jd nakal sbb aku tertekan..



==***==

nama aku adil hensem (pkai baju paddington)
aku kecik lg..
setaun pn xsmpai..
aku adik yg disygi akak2 ku..
aku nakal??
nakal la jugak kot..
tp xde la nk nakal sgt..
berjalan pn xreti lg..
tp aku ske tarik rambut..
semua org yg duk kat aku akan jadi mangsa aku..
dan aku akan jadi lagi nakal nnt..
coming soon..




Thursday, June 18, 2009

demam VS rindu




sejak kebelakangan ni ank buah aku semua demam..
1st ank buah aku yg no2 demam..
2hr kemudian akak dia plak demam..
3hr kemudian adik dia plak demam..
pas2,skg ni aku plak yg demam..
KNP LEH JD CM2 EK??
hurm..
KEMUNGKINAN YG ADA:
1- ank buah aku yg no2, mungkin lasak sgt kot (mmg lasak,plg lasak la..)
2- ank buah aku no1, berjangkit adik dia kot..
3- ank buah aku no3, demam sbb nk membesar la..i think so..
4- aku plak?? hurm..demam rindu..rindu kat seseorang..da 20hr xjmpe dia..
crite plg sedih?
-aku la..hehe..cian kn??

Thursday, June 11, 2009

aku RINDU


wahh..
da 2 minggu aku xjmpa dia..
rriiinnnnddddduuuuuu.......
biasa, hari2 jmpa..
mkn same2..
kuar same2
..
gelak same2..
semua la same2..

huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa........
lama lg la nk kna thn rindu..
2 bulan..
rindu ssggggggtttttttt..........

Sunday, May 31, 2009

D.O.R.A.E.M.O.N






PD SEMUA BLOGGERS..
KLU KORG SEMUA JMPE DORAEMON CONTACTS AKU OK..
AKU NK JMPE DIA..
AKU NK MINTAK PINTU SESUKA HATI KAT DIA..
LEH LA AKU G MANE2 SESUKA HATI AKU..
MUAHAHAAHAHAAHA..
AND YG PENTING..
LEH LA MENGUBATI KERINDUAN AKU KAT YG TERSYG..

Saturday, April 18, 2009

P.E.T.U.A . K.E.C.A.N.T.I.K.A.N


Menghaluskan Kulit
- Buah tomato dikisar halus..
- Lumurkan pada muka seberapa ketika..
- Sebaiknya dilakukan pada waktu malam kerana tiada gangguan..
- Setelah agak lama, cuci muka dgn air suam..
- Amalkan selalu..
Buah tomato ini juga berfungsi utk membersihkan kulit..
Melentikkan Bulu Mata
- Ambil daun lidah buaya..
- Sebelum masuk tidur, sapukan lendirnya pada bulu mata..
- Amalkan selalu hingga bulu mata semakin lentik, Kulit Cerah dan Licin..
- Ambil sebiji limau nipis dan dibelah dua..
- Semasa mandi, gosokkan pada muka dan seluruh badan..
- Insyaallah, kulit akan cerah, licin dan harum..
Rambut Lebat
-Setelah selesai makan, basuh tangan dengan air sehingga bersih..
-Selawat 3 kali..
-Tangan yg masih basah itu segera dilap atas rambut..
Mengempiskan Perut (1)
- Ambil air limau nipis dan campur dengan kapur sirih..
- Sebatikan lalu disapu pada perut kemudian ikat perut seperti perempuan yang baru lepas bersalin (bengkung)
- Jika tidak mahu bengkung,lumurkan atau sapu dekat perut sahaja,amalkan setiap malam..
Mengempiskan Perut (2)
- Asam jawa dan garam dibancuh dengan segelas air panas..
- Embunkan semalaman..
- Esok paginya minum air tersebut sebelum membasuh muka atau membuang air kecil..
Mengelak perut buncit
-Sekiranya anda makan nasi, jangan disulami dengan air..
-Minum air setelah selesai makan..
-Sebaik-baiknya minum 1/2 jam..
- 3 jam kemudiannya..
-Petua ini dapat mengelakkan perut buncit..
Menyegarkan Mata
- Ambil timun yg telah dihiris..
- Lekapkan pada kelopak mata..
- Pejamkan mata utk berapa ketika..
- Anda akan berasa kesegarannya selepas itu..
Mengelak Rambut Gugur
- Ambil beberapa helai daun bunga raya dan lidah buaya..
- Basuh hingga bersih dan kisarkan hingga hancur..
- Perap ramuan di atas kepala selama sejam..
- Lakukan 2 kali seminggu..
- InsyaAllah anda akan memperolehi rambut lebat, hitam dan berkilat semulajadi..
Sihat Tubuh Badan
-Setelah solat Subuh, lakukan senaman ringan..
-Hirup udara segar di luar dan jalan tanpa memakai kasut (Mandi embun)..
-Geselkan kaki di atas rumput yg masih berembun..
Melangsingkan Tubuh
- Dua biji lobak merah dan sebiji timun diparut dan diperah airnya.. Parutan itu, campur dgn sebiji air limau nipis dan bancuh hingga sebati..
- Minum dua kali sehari..
-Amalkan sehingga mencapai berat badan ideal..
Menghilangkan Parut di Kulit
- Tumbuk kulit kayu manis sehingga lumat..
- Campurkan serbuk ini dengan sedikit air..
- Bancuhkan bersama dengan bedak sejuk..
- Setelah sebati, sapu rata di bahagian berparut..
- Lakukan sekerap yg mungkin..
- Lama-kelamaan, parut akan beransur hilang..
- Petua ini juga sesuai untuk menghilangkan bintik-bintik hitam dan jerawat di wajah..
Menghilangkan bau ketiak
-Amalkan semasa mandi, gosok ketiak di atas kepala lutut..
-Selain itu, setiap kali lepas mandi, sapu dengan belakang tapak tangan pada bahagian bawah ketiak..
Menghilangkan Kelemumur
- Perahkan air limau purut/ nipis di atas kulit kepala..
- Lumurkan rata-rata dan biarkan beberapa jam..
- Utk hasil yg baik, biarkan rambut anda diperapkan dgn tuala..
- Basuh dgn air suam..
- Selain itu, petua ini juga berguna utk mengurangkan pening kepala..
Rambut Gugur
- Rendamkan kacang hijau semalaman..
- Tapis dan gunakan airnya bagi disapu atas kulit kepala sambil dipicit perlahan2..
- Amalkan selalu hingga rambut baru kelihatan tumbuh..
- Di samping itu, elakkan mengikat rambut dgn getah..
Menghilang ketumbit mata
- Gesel 2 batang sudu..
- Sapukan bahagian yg digesel di tempat ditumbuhi ketumbit..
- Lakukan sekali sehari sehingga ketumbit hilang..
Menurunkan Berat Badan (1)
-Ambil 3 sudu besar serbuk teh cina dan rendam dalam air..
- Tapis dan campurkan dengan air perahan limau nipis..
-Amalkan selalu meminumnya 2 kali sehari iaitu sebelum sarapan dan sebelum tidur..
Menurunkan berat badan (2)
- Sediakan dua biji limau nipis atau limau kasturi setiap hari..
-Perah airnya ke dalam gelas yg berisi air sejuk..
Masukkan ke dalam peti ais..
-Amalkan minum selepas makan tengahari atau selepas makan malam..
Awet Muda (1)
- Amalkan memotong kuku atau rambut pada hari-hari yg baik iaitu Isnin, Khamis dan Jumaat..
- Selain itu, amalkan menanam kuku/rambut yang dipotong atau gugur..
Awet Muda (2)
- Sejurus bangun pagi,sebelum mandi dan gosok gigi, amalkan petua ini..
- Urutkan wajah anda dgn air dari bawah dagu hingga ke atas dahi diiringi selawat nabi 3 kali..
- Amalkan setiap hari urutan ini..
Mudah Bangun Pagi
- Sebelum tidur,tepuk bantal tiga kali sambil berselawat ke atas Nabi s.a.w.
- Niat dalam hati utk bangun pagi
- Insya-Allah,esok terjaga dengan sendirinya..
Menghilangkan Jerawat
- Campur bedak sejuk dan asam jawa..
- Selawat pada Nabi 3 kali..
- Sapukan di muka dan di tempat jerawat..
- InsyaAllah, jerawat akan beransur hilang..
Meluruskan rambut Kerinting
- Perah sebiji kelapa dan ambil patinya sahaja..
- Campurkan dgn air limau nipis..
- Simpan santan pekat ini di dalam peti ais sehingga atasnya menyerupai krim..
- Gunakan krim ini utk disapukan pada kulit kepala dan rambut keseluruhannya..
- Tutup kepala dgn tuala sehingga 1 jam barulah dibilas dgn bersih..
- Lakukan 3 kali seminggu..
- Anda akan dapati rambut kerinting akan lurus sedikit demi sedikit..
Memerahkan bibir
- Sapukan madu asli pada bibir tiap2 malam sebelum masuk tidur..
- Amalkan selalu..
InsyaAllah bibir anda akan merah seperti memakai gincu..
Memutih dan mengilatkan gigi
- Ambil beberapa helai daun kelapa kering..
- Bakar hingga jadi abu..
- Gosokkan gigi anda dengan abu daun kelapa tersebut..
- Lakukan berulang kali dan insyaAllah gigi anda putih berkilat..
Hilangkan Pecah-pecah Di Tumit
- Beberapa keping asam gelugur dimasukkan ke dalam baldi yg berisi air suam..
- Rendamkan kaki anda selama 1/2 jam..
- Lakukan setiap hari hingga tumit sembuh semula..
Menguatkan Gigi
- Selepas membuang air besar, anda berdiri seketika..
- Kemudian, duduk bertinggung sambil dua tapak tangan mengetuk urat paha tiga kali..
- Semasa mengetuk paha dengan dua tapak tangan, cengkam gigi sekuat tenaga..
- Selepas itu, kumur air di mulut hembuskan pada dua tapak tangan ke arah muka..
Menghilangkan Lebam Mata
- Teh uncang yg telah digunakan jangan buang..
- Lekap pada mata dan biarkan semalaman..
- Lakukan 3 kali seminggu ketika hendak masuk tidur..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...